Акценти
Начало / Последни новини / Лош старт предопредели трудната есен за Партизан (Червен бряг)

Лош старт предопредели трудната есен за Партизан (Червен бряг)

Летните месеци на 2018 година бяха критичен период за футбола в Плевенска област. Гъста мъгла беше бъдещето на ОФК Спартак и едноименния отбор на град Левски, а Вихър (Славяново) беше в разкрачена поза относно треньорския пост и част от селекцията. На фона на тези проблеми най-оптимистична изглеждаше ситуацията в Партизан (Червен бряг). И там се търсеха решения на сериозни въпроси (намирането на треньор и селекцията), но ангажирането с тях на местната власт и финансовата стабилност даваха надежди за положително развитие. И така колелото се завъртя.

„Лятото беше труден период за селекция, защото нямаше много кадри в региона. От ядрото на Партизан от миналия сезон бяха останали само 5 състезатели. Наложи се да градим изцяло нов отбор. Имахме желание да привлечем повечето от футболистите на Левски (Левски), които притежават класа, опит, а и се познаваме добре, защото почти през цялата си кариера бяхме съотборници. Те обаче избраха да продължат в Спартак (Плевен). Взехме състезатели с нетолкова доказани качества. Направихме добра подготовка. Изиграхме контроли в които новите се представиха добре“, разказва бившия капитан на плевенския Спартак – Любомир Иванов, който е играещ треньор на червенобрежкия тим.

Дебютът му на този пост обаче се оказа кошмарен, защото Партизан завърши есенния полусезон 14-и, изоставяйки след себе си само тоталните аутсайдери Локомотив (Дряново) и Левски (Левски). Отборът му само два пъти се поздрави с успех, седем мача завърши наравно и загуби шест.

„Силното представяне в контролите може би ни заблуди, че сме готови за първенството. В хода на шампионата обаче се оказа, ме не ни достига класа. Най-лошия период за нас бе до 6-ия кръг. В него губихме мачове заради груби индивидуални грешки в защита. След това подобрихме концентрацията, мотивацията и заиграхме по-добре в отбрана. Статистиката го доказва – в следващите 9 мача загубихме само от Спартак и в Дряново, където всичко беше против нас. Друг проблем бе, че трудно вкарвахме голове. Очаквах го след напускането на Кирил Вълов и Леон Илиев (завърна се накрая) в началото на сезона. Освен това пропуснахме да реализираме дузпи и стопроцентови положения. Кадрово също имахме проблеми. Заради контузии, наказания и несериозно отношение в някои моменти изнемогвахме – събирахме се едва 13-14 играчи за мач“, анализира Иванов. Той обаче вижда и доста положителни неща в представянето на тима.

„Въпреки всички негативи, твърдо мога да кажа, че направихме и добри мачове. Заслужавахме да завършим полусезона с поне 20 точки. През целия есенен дял само в 1-2 полувремена бяхме тотално надиграни. Срещу силните се представихме силно – равенства с Бдин (Видин) и Вихър (Славяново), а до 85-ата минута срещу Янтра (Габрово) резултатът беше 2:2. Само Спартак ни победи. Именно след 85-ата минута загубихме повечето срещи“, уточни младият наставник. Любо вярва, че през пролетния полусезон Партизан ще се представи доста по-добре.

„Вече работим по селекцията – търсим попълнения във всички линии. Игрово ще гоним по-високо качество. Относно класирането целим се в първата осмица.

Благодарни сме на ръководството за отношението и представените условия. Финансоно всичко е изрядно. Доволни сме и от подкрепата на феновете“, заяви Иванов. Той сподели впечатленията и очакванията си за настоящия сезон.

„Доста добри футболисти има в групата. През първия дял на първенството обаче не видях отбори, които да играят качествено. Вероятно заради целите, които преследват загърбват качеството на играта. Нормално първо място за Спартак. Очаквах обаче да водят с повече точки на полусезона. Смятам че битката за първото място ще е между тях и Янтра“, каза още Любомир Иванов.

Голмайстори – есен 2018         

4 – Десислав Русев;

2 – Николай Лазаров, Людмил Атанасов;

1 – Леон Илиев, Петър Гунчев, Любомир Иванов, Галин Великов, Фердо Стойчев.

Северозападна Трета лига – класиране – есен 2018       

  1. Спартак (Плевен)                    12   1   2   36:6     37
  2. Янтра (Габрово)                       11   2   2   46:18    35
  3. Бдин (Видин)                            10   2   3   37:14    32
  4. Вихър (Славяново)                  9    3   3   21:13    30
  5. Севлиево (Севлиево)               7    4   4   23:14    25
  6. Ком (Берковица)                       7   3   5   20:16    24
  7. Академик (Свищов)                 7   2   6   25:25    23
  8. Локомотив (Мездра)                7   1   7    31:31    22
  9. Ботев (Луковит)                        6   4   5   19:15    22
  10. Първа атомна (Козлодуй)       6   1   8    31:26    19
  11. Павликени (Павликени)         5   3   7   19:29    18
  12. Трявна (Трявна)                        4   4   7    16:27    16
  13. Янтра (Полски Тръмбеш)      4   2   9    17:32    14
  14. Партизан (Червен бряг)         2   7   6   13:19    13
  15. Локомотив (Дряново)              2   0   13   13:44    6
  16. Левски (Левски)                        1   1   13    7:45    4

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...