Начало / Образование / Проект на ДГ „Слънце” – гр. Левски с престижна национална награда и европейски знак за качество

Проект на ДГ „Слънце” – гр. Левски с престижна национална награда и европейски знак за качество

Реализираният  еТуининг проект “Нашите гори са нашият живот“ – eTwinning Project „OUR FORESTS, OUR LIFE” в група „Мики Маус” на ДГ „Слънце”, гр. Левски, бе удостоен с първа награда за  „Най-добър eTwinning проект в категория 3 – 7 години”.

Престижната награда бе връчена на Севдие Алиева – ръководител на проекта и учител в ДГ „Слънце”, гр. Левски от Милена Караангова – национален координатор на дейност eTwinning в България. Церемонията за връчване на Националните eTwinning награди се проведе на 13 декември 2019 г. в гр. София. Събитието бе организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси  и направи обзор на най-успешните eTwinning проекти за 2019 година, както и на други еTwinning постижения в България.

В награденият международен проект успешно си сътрудничиха деца, педагози и родители от държавите България, Испания, Турция, Словакия, Гърция, Естония, Литва, Сърбия. Децата научиха любопитни факти за природата и околната среда. Имаха възможността да анализират и синтезират чрез наблюдение, опит, мислене и творчески дейности. Развиха ключови компетентности – знания, умения и нагласи, които помагат на учащите да постигнат личностна реализация на по-късен етап от живота си. Учителите – партньори поставиха основите на STEM и кодирането.

Същият проект е удостоен с Национален и Европейски знак за качество – 2019, за реализирани дейности от учител и активности на децата от подготвителна група „Мики Маус”.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...