Акценти
Начало / Общество / Годишните си награди „Северно ехо” връчи СБЖ – Плевен

Годишните си награди „Северно ехо” връчи СБЖ – Плевен

По традиция в навечерието на Коледа Съюза на българските журналисти – Плевен, с финансовата подкрепа на Община Плевен, връчва годишните си награди за журналистика. Церемонията се състоя снощи в Пресклуба на БТА в Плевен. Гости бяха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и кметът Георг Спартански.

Церемонията откри председателят на Дружеството на журналистите в Плевен – Иван Илиев. Той пожела успешна да е новата 2020 година в професионален план. „Искам думата за Плевен за 2020 година да бъде „общественото благо”, каза Илиев, маркирайки по този начин основната насока в дейността на медиите.

Тази година годишната награда „Северно ехо” беше връчена в две категории: за журналистически проект и за популяризиране на културния жувот в Плевен.

 Силвия Златкова получи грамота за журналистическия си проект „РеВизия на Севера” и за доказано професионално присъствие през 2019 г. Връчи я кметът Георг Спартански. Преди това той, продължавайки размислите на Председателя Иван Илиев, подчерта, че трябва да направим така, че всеки със своята професия да бъде воден от общото благо. „За да го правиш, не трябва да се поддаваш на общите внушения, а да имаш собствено мислене”, каза Спартански и благодари на плевенските журналисти за достойния, обективен и коректен начин, по който работят.

Приемайки наградата, Силвия Златкова обяви, че тя е както персонална, така и за екипа колеги, които са помогнали за реализирането на проекта. „Наградата е много висока оценка за успешния старт на един по-мащабен проект, който има за цел да покаже успешните инвестиционни проекти от последните 20 години в Северна България”, каза Златкова.

Носител на награда „Северно ехо” за популяризиране на културния живот на Плевен получи Даниела Дочева. Връчи я председателят на Общинския съвет – Мартин Митев. Той използва възможността да благодари на плевенските журналисти за съвместната работа през изминалата година. „Благодаря ви, че винаги бяхте на мястото на събитието, че винаги бяхте обективни и не ни спестявахте критиките. Благодаря ви, че не се поддавате на „жълтата плоскост””, подчерта Митев и не спести много добрата си оценка за работата на плевенските журналисти.

С благодарност за оценката на гилдията Даниела Дочева прие наградата. „С много любов, вдъхновение и отговорност към духовните събития в Плевен работим по нашия сайт. Слоганът ни  „Духът на Плевен” говори, че не се фокусираме само върху географската територия на Плевен, а търсим всички хора, свързани с този град, които разнасят неговия дух по целия свят”, каза Дочева, допълвайки, че за екипът, основна фигура в който е доц. Емилиана Конова, Плевен е кауза.

Тази година за цялостен принос в журналистиката с наградата на Съюза на българските журналисти  „Златно перо” беше отличена Вера Стефанова. Тя не можа да присъства на церемонията, но изпрати своето послание към колегите си, припомняйки, че журналистиката е животознание.

С поздравителни адреси СБЖ – Плевен почете и трима свои юбиляри – Силвия Златкова, Нели Костадинова и Иван Илиев. Те получиха поздравителен адрес и графика от плевенският художник Валери Петров.

 За доброто настроение в празничната вечер се погрижи колегата с разностранни таланти Николай Колев с изпълнения на клавир.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...