Акценти
Начало / Общество / Пореден граждански протест във връзка с  крайно лошото състояние на републикански път през село Трънчовица

Пореден граждански протест във връзка с  крайно лошото състояние на републикански път през село Трънчовица

Граждански протест заради окаяното състояние на пътя , който минава  през три села  – Изгрев, Трънчовица  и Бацова махала в посока град Никопол събра  рано сутринта днес възмутените жители .

Кметът на община Левски Любка Александрова ,кметът на с.Трънчовица Блажо Николов,кметът на с.Изгрев Николай Русанов , кметът на Бацова Махала Асен Стоянов, всички протестиращи заявиха категорично  пред медиите ,че пътят се нуждае от основен ремонт  и е срамно и безотговорно държавата да си затваря очите толкова години  пред проблема на хората ,съвестни данъкоплатци, решили да останат в родните си места .

Дупките ,кръпките  и очевадно безхаберие за състоянието на пътя от третокласната пътна мрежа са ужасяващо преживяване за всички в околните села и преминаващите по републикански път ІІІ-304, І-3.

Негодуванието на хората ескалира поради факта ,че за четвърти път затварят пътя, за да им се обърне внимание от държавата , но резултат до момента няма .

Още от  2012 г. за ремонт на пътя  има изработен проект за основен ремонт. Тогава необходимата сума за ремонта на малко повече от 11 км пътен участък е била 4 млн. лв. Пътният участък е много натоварен от тежкотоварни камиони над 15 т., които пътуват към регионалното депо и към ферибота в Никопол. Особено тежко става по време на жътвената кампания, но и за непрофесионално око е очевидно ,че дупките, кръпките и буйните храсти около него са предпоставка за разбити автомобили ,ПТП и плащане на жестока цена в опита да се работи нормално.

Днес беше подписана протестна декларация, която чрез областен управител на област Плевен трябва да стигне до Министерски съвет. В нея  хората категорично заявяват, че ще блокират пътя София – Русе, ако от Пътната агенция в рамките на месец не предприемат конкретни действия за ремонт на трасето.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...