Начало / Общество / Повторно ще броят бюлетини в 60 секции в община Плевен заради обжалвани резултати

Повторно ще броят бюлетини в 60 секции в община Плевен заради обжалвани резултати

Административен съд – Плевен е разпоредил повторното броене на бюлетините за избор на общински съветници  от 60 секции в община Плевен. Това е заради подадени четири жалби от кандидати за общински съветници, които са обединени в едно дело, научихме от Ярослав Димитров, председател на ОИК – Плевен.

Вещи лица ще преброяват отново бюлетините от 50 секции в Плевен и 10 в селата. Секциите са уточнени в първото съдебно заседание по делото и са определени на база исканията на жалбоподателите.

Броенето се очаква да приключи до вторник следващата седмица за насроченото тогава следващо заседание по делото, на което да бъдат съобщени резултатите от повторното преброяване на бюлетините.

В Административен съд – Плевен има насрочени още две дела по жалби, които са за избор на кмет в селата Ясен и Върбица. Делото по жалбата на загубилия балотажа в село Ясен ще се гледа в петък, а за Върбица – в понеделник следващата седмица.

Прочетете също:

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления ...