Начало / Последни новини / За четвърта поредна година лекоатлетически турнир „Плевенска Панорама“

За четвърта поредна година лекоатлетически турнир „Плевенска Панорама“

В събота, 16 ноември ще се проведе традиционния турнир по лека атлетика в зала – „Плевенска Панорама“. Това ще е четвъртото поредно издание на надпреварата от възраждането й на 20 ноември 2016 година. Инициатор и организатор е президента и треньор на плевенския СКЛА Феникс 2004 – Светослав Топузов, който е изградил шампиони като Тереза Маринова, Ивайло Русинов, Васил Гергов, Андриана Бънова, Даринка Йотова, Тодор Шопов, Здравко Димитров и други. Помощ в организацията тази година ще окажат Община Плевен, Българската федерация по лека атлетика и плевенски бизнесмени.

Предстоящото издание се очертава като едно от най-силните на национално ниво. Възрастовите групи за участие са до 16 години /момичета и момчета/ и до 18 години /девойки и юноши/. Само деца от Плевен ще участват в дисциплината 60 метра гладко бягане. Очакват се състезатели от 10-12 родни клуба по лека атлетика, атлети от Сърбия вече са потвърдили участие. Със сигурност броят им щеше да е по-голям, но финансови затруднения не позволят на клубове, най-вече от Южна България да участват. Плевенската лека атлетика ще бъде представена от състезатели от четирите клуба – СКЛА Спартак, АК Георги Дъков, АК Плевен 2014 и домакините от СКЛА Феникс 2004. Турнирът ще е в дисциплините – спринт 60 м, скок дължина, скок височина и троен скок.

Класиралите се на първите три места във всяка дисциплина ще бъдат наградени с медали, сувенири Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и грамоти.

До преустановяването си турнир „Плевенска Панорама“ беше най-авторитетното състезание по лека атлетика, провеждано извън пределите на София. Традициите показват, че именно резултатите /последен шанс за покриване на нормативите/ в тази надпревара са определяли окончателните състави на България по лека атлетика за участие на балкански, европейски и световни първенства. Именно турнира „Плевенска Панорама“ е начален тласък към световните върхове за шампиони като Тереза Маринова, Светлана Исаева, Георги Дъков, Валя Демирева и друго именити не само плевенски лекоатлети.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...