Акценти
Начало / Общество / От днес Община Плевен вече е стопанин на централната част от парк „Кайлъка”  

От днес Община Плевен вече е стопанин на централната част от парк „Кайлъка”  

37 имота – публична държавна собственост, в Защитената местност „Кайлъка” от днес ще се стопанисват от Община Плевен. Комисия от служители на Областната администрация предаде с приемо-предавателен протокол с дата 01 февруари 2021 г. на комисия от служители на Община Плевен имотите, които се намират в централната част на парка – от Моста до хотел „Кайлъка”.

Правителството предоставя на Община Плевен управлението на част от „Кайлъка“

Днес кметът Георг Спартански е подписал и анекс към договора с фирма „Паркстрой“, с който възлага на дружеството дейности за почистване на зелените площи, дървесната и храстовата растителност и паркоустройството на посочената територия.

Първата уборка на зелените пространства и почистване на съдовете за смет днес вече е факт, през зимния период работниците на общинското дружество ще извършват такива всеки петък и понеделник, а през летния период се предвижда тези дейности да се извършват по-често. След предварителни срещи, проверки и съгласуване с РИОСВ и Регионалното управление на горите предстои да се извърши прочистване на храстовата растителност, при подходящи климатични условия следва да бъдат ремонтирани детските площадки на територията, както и алейните настилки, алейното осветление, пейките и перголите. Ще бъде  почистено и коритото на река Тученишка.

Георг Спартански: Предстои много работа, за да заприлича „Кайлъка” на парка, който помнят по-старите поколения

Община Плевен призовава всички жители на Плевен и техните гости да проявяват европейско поведение при посещенията си в парк „Кайлъка” и с положителното си отношение към природните богатства на града ни да докажат обичта си към него.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...