Акценти
Начало / Общество / Осигурен е временен подслон за бездомници в Плевен

Осигурен е временен подслон за бездомници в Плевен

Община Плевен има готовност и създадена организация да настанява временно и безвъзмездно бездомни лица, чиито живот и здраве са застрашени от ниските температури през зимата. Настаняването е в три едностайни и едно двустайно помещениe в хотел „Сторгозия“ с възможност за поставяне на допълнителни легла при нужда. На бездомните се осигурява и топла храна.

Сигнали за лица в бедстващо положение се подават на единния телефон 112. Те се предават на Общинския съвет по сигурност и на МВР. Нуждаещият от подслон се насочва за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ и ако няма заболявания, налагащи болнично лечение, се издава бележка за настаняване в хотел „Сторгозия“. Прави се също бърз тест за COVID-19 и при отрицателен резултат лицето се настанява, а при положителен остава в 14-дневна карантина в едно от помещенията в хотела.

Срокът, в който хората без дом могат да пребивават в центъра, е до един месец от датата на настаняване или до настаняване на нуждаещия се в подходяща социална услуга, но за не повече от три месеца. Настаняването на лица с агресивно поведение, увреждащи имуществото, злоупотребяващи с алкохол и психоактивни вещества се прекратява незабавно.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...