Акценти
Начало / Общество / Общинският съвет заседава днес по дневен ред от 18 точки, една от тях е бюджетът на Общината

Общинският съвет заседава днес по дневен ред от 18 точки, една от тях е бюджетът на Общината

От 9 часа започва днес заседанието на Общински съвет – Плевен, по предварителен дневен ред от 18 точки. Сред тях са приетите на заседанията на 27 и 28 февруари, които трябва да бъдат прегласувани, тъй като се оказаха нищожни след решение на ВАС.

Общинският съвет ще гласува и избор на временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Бохот. Причината е решение ОИК – Плевен от 28 февруари тази година, с което правомощията на кмета на кметството Бойка Пъшева са прекратени предсрочно

На предстоящата сесия ще бъдат прегласувани три предложения за промени в три общински наредби. Това са: Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги; Наредба №20 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Плевен и Наредба №27 за разделното събиране на отпадъците в общината.

Осма точка в предварителния дневен ред е предложението за изменение в решението за кредита на Община Плевен за основен ремонт на пл. „Свобода” и пешеходната ул. „Васил Левски” от пл. „Свобода” до пл. „Стефан Стамболов” и Автогара Плевен. Веднага след това Общинският съвет ще разгледа предложения проект за сборен бюджет на Община Плевен за 2020 год.

Заседанието ще се проведе при строги противоепидемични мерки заради опасността от разпространение на коронавируса. Преди да влязат в залата, в което се провеждат заседанията, на всички общински съветници ще бъде измерена температурата. Журналисти и граждани няма да се допускат в сградата. За представителите на медиите е осигурено отделно помощение, в което има звук от заседателната зала.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...