Начало / Икономика / Обходен път, който не пресича парк „Кайлъка”, предлага кметът Спартански

Обходен път, който не пресича парк „Кайлъка”, предлага кметът Спартански

Обходен път, който да свързва АМ „Хемус” с пътя за Русе и да извежда тежкия трафик извън града, но без да пресича защитената местност на парк „Кайлъка” предлага кметът Георг Спартански.

Според него предложените досега три варианта за обходен път са неуместни, тъй като при два от тях той преминава в непосредствена близост до входа на парк „Кайлъка”, а при третия – през парка в района на Големия язовир.

Позицията за несъгласие с предложените три варианта е изразена и в официално писмено становище на Община Плевен, уточни Спартански.

Неговото предложение е да се изгради обходен път на базата на съществуващи полски пътища край  Бохот, Тученица и при Гривица да стига до  Русенския път. Този обход ще е по-дълъг – над 20 км, но по-лесен за изпълнение, без сложни пътни съоръжения, ще запазва целостта на парк „Кайлъка” и ще даде възможност за безконфликтно свързване на АМ „Хемус” с пътя за Русе”, обясни Георг Спартански. Според предварителни разчети за изграждането му ще са необходими 120-140 млн. лв.

Георг Спартански е запознал премиера с това предложение на среща в столицата и каза, че е срещнал разбиране.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...