Акценти
Начало / Здравеопазване / Няма нови случаи на коронавирус в област Плевен за изминалото денонощие

Няма нови случаи на коронавирус в област Плевен за изминалото денонощие

За последните 24 часа в страната са установени 33 нови случаи на заразени с коронавирус, сочат данните на Националната информационна система. Те са установени при изследвани 566 проби. Това донякъде обяснява значителния спад на новодоказаните инфектирани с вируса, тъй като през последните седмици изследваните проби бяха над 2000 дневно.

Най-голям брой новозаразени са отчетени в област Кюстендил – 14, и по 6 в София и област София. Два от новите случаи са във област Варна и по един са регистрирани в областите Бургас, Благоевград, Пазарджик, Перник и Пловдив. За изминалото денонощие няма доказан нов случай на коронавирус в област Плевен.

Общият брой на потвърдените случаи на заразени с коронавирус от началото на епидемията в страната са 3 905. Излекуваните са 2 074, като само за последното денонощие са 47.

Починалите са общо 199, за последните 24 часа няма регистриран смъртен случай с коронавирус.

Към момента 322-ма са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 13 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Според Националната информационна система медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус в България, са 343. За последното денонощие не са установени нови случаи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...