Начало / Общество / Обсъдиха монтаж на паркинг бариери и бетонови цветарници в райони на Плевен

Обсъдиха монтаж на паркинг бариери и бетонови цветарници в райони на Плевен

Две предложения за приемане на схеми за монтаж на паркинг бариери и бетонови цветарници в Плевен с цел ограничаване на нерегламентирано навлизане на моторни превозни средства в съответните райони на града обсъди на днешното си заседание Общинският съвет. След дебат бе прието само едното.

Общинският съвет прие схема за разполагане на охрана и паркинг бариери за общинския паркинг на ул. „Димитър Константинов“. В Община Плевен е постъпила докладна от началника на отдел „Инспекторат” с предложение за подмяна на повредени паркинг бариери и закупуване на кабинка за охрана за паркинга на Общината, публична общинска собственост. Целта е създаване на необходимата организация за контрол на достъпа до общинския паркинг. След обсъждане местният парламент одобри схемата за монтаж на 4 автоматични паркинг бариери – по две на входа и изхода, и 1 кабинка за охрана.

Съветниците обсъдиха и втора идентична точка – за приемане на схема за разполагане на 3 механични паркинг бариери и 15 бетонови цветарници в прилежащата площ на ЖСК „Братя Миладинови“, ул. „Васил Априлов“ №19 в Плевен. Предложението е разгледано предварително на заседание на Постоянната комисия по „Устройство на територията, екология, земеделие и гори”, като след разисквания и внесени пояснения комисията няма положително становище. Дебат по точката се състоя и днес в залата, в резултат на което тя бе отложена за следващото редовно заседание.

Прочетете също:

Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от национален конкурс в Свищов

Деца от арт школа „Колорит“ спечелиха  най-високите отличия на 19-я Национален конкурс – изложба за ...