Акценти
Начало / Образование / Деца от Плевен ще участват в Световна олимпиада по ментална аритметика

Деца от Плевен ще участват в Световна олимпиада по ментална аритметика

В края на месец юли България ще бъде домакин на Световна олимпиада по ментална аритметика. Фондация „Новите имена“, МАЕ България и UAS организират първото по рода си международно състезание в България. Плевен също ще вземе участие в престижното състезание. Градът ни ще бъде представен от учениците от Образователен център“Комлед“/МАЕ Плевен –  Рая Йорданова , Елена Василева, Александра Лилова , Симона Грозданова , Валентин Иванов, Александър Ангелов и Мартин Димитров. Те, заедно със своите инструктори ще се включат в надпреварата на Супершампионите.

Световната олимпиада по ментална аритметика ще се проведе на 30 и 31 юли в град Созопол. В нея ще се включат деца от България, Египет, Мароко, Германия, Саудитска Арабия, Сърбия, Румъния. След дълги тренировки и обучения участниците ще имат възможност да премерят сили и да се борят за титлите Шампион и Супершампион. Те ще се състезават в шест категории, разпределени в различни възрастови групи. Това ще позволи на всяко дете да се изяви и да покаже своите възможности.
МАЕ Плевен – официален и единствен лицензиран  представител на МАЕ България, открива врати през 2020 и за две години над 200 деца са се запознали с магията на Менталната аритметика. Талантливите деца от Плевен са се включвали в редица репубикански състезания, една онлайн световна олимпиада и с нетърпение очакват надпреварата в Созопол.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...