Акценти
Начало / Култура / На 12 май – вход свободен в Регионалния музей в Плевен

На 12 май – вход свободен в Регионалния музей в Плевен

На 6 и 7 май (неделя и понеделник) експозициите на Регионален исторически музей – Плевен няма да работят. На 12 май, събота, музеят ще отвори врати за свободен достъп до залите. Тогава ще се проведе традиционната Нощ на музея.

От 20.00 ч. до 24. 00 ч. ще бъдат отворени  изложбите: „Градски бит на Плевен от първата половина на ХХ в. Колекции“ – І изложбена зала, ет. 2, „Монетната украса в облеклото от Плевенско“ – експозиция „Традиционен бит и култура“, ет. 1, „Съкровища от Плевенско“ – експозиция „Археология“, ет. 1,„Хербарии на над 100 години“ – експозиция Природа, ет.1.

По време на Нощта в музея в експозиция „Археология”, ет. 1 ще звучат музикални изпълнения на Чавдар Вълков –  цигулка и Марина Белчева, виолончело. В експозиция „Културен живот на Плевен“, ет. 2 – на Магдалена Начева – пиано и Мария Александрова – флейта, а ученици от класа по ударни инструменти  на Симеон Серафимов в НУИ „П. Пипков“ – Плевен ще се изявят в Първа изложбена зала, ет.

Озвучаването и видео дизайна ще е на Асен Антонов. Ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов” – Плевен, отново ще се включат активно в провеждането на Нощта в музея.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...