Акценти
Начало / Култура / Наситена с празнични прояви е следващата седмица

Наситена с празнични прояви е следващата седмица

Седмицата преди Рождество културният афиш на Плевен предлага богат избор на концерти и празнични спектакли.

Проявите започват още в понеделник, 16 декември, с коледния спектакъл на ДКТ „Иван Радоев”. В представлението ще участват всички актьори от театъра, режисирани от Ива Николова. Специални гости ще бъдат солистите  от Общински хор „Гена Димитрова“- Боряна Бешева и Дани Меса,  хор „Звъника“ и Хип – хоп училище „Плевен“, „Dancesthetics“. Началото на представлението е от 20 часа на Голямата сцена в Театъра. Входът е с билети.

В следващите три вечери са концертите от коледната програма на Община Плевен. На 17 декември, вторник, е концертът на Орлин Павлов, на 18 декември, сряда – на Северняшкия ансамбъл, на 19 декември, четвъртък – на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов секстет.

Трите концерта ще са с начало от 18 часа в ДКТ „Иван Радоев”. Входът е свободен.

На 20 декември, от 18 часа, в ДКТ „Иван Радоев” ще започне концертът на хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска. Поводът е 35 години от създаването на хора.

Същата вечер, от 18.30 часа на сцената в зала „Катя Попова” фолклорен спектакъл ще изнесат учениците от НУИ „Панайот Пипков” – Плевен.

Следващата вечер, 21 декември, от 18 часа, в зала „Катя Попова” е концертът „Солистите на „Звъника”. На сцената ще излязат бивши солисти на хора, сега правещи световна кариера – Дора Делийска, Василена Серафимова и още Александрина Стоянова, Венелин Андреев. Редом с тях ще застанат сегашните солисти на хора и диригентът  Ваня Делийска.

В същия час, но в Панорама мол – Плевен, с изпълненията си ще радва почитателите си Орлин Горанов.

За най-малките Плевенският театър е подготвил спектакъла „Да повярваш в Коледа“. Представления ще има на 16 декември от 17 часа, а на 17, 18 и 19 декември – от 18 часа. Входът е с билети.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...