Акценти
Начало / Общество / Министър Сандов ще открие екологична дискусия с младежи в Белене по повод Деня на водата

Министър Сандов ще открие екологична дискусия с младежи в Белене по повод Деня на водата

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще открие днес екологична дискусия в Белене по повод Деня на водата и 20-годишнината от създаването на дирекциите за басейново управление на водите в България. Събитието ще се проведе в дирекция на Природен парк „Персина“ – Белене, от  15.30 часа.

В дискусията ще се включат възпитаници на учебни заведения от град Белене. Събитието е част от програмата, която подготвя Басейнова дирекция „Дунавски район“ по повод Ден на водата 22 март, чието мото тази година е „Подземните води – да направим невидимото видимо”.

В понеделник в училище „Христо Ботев“ в Плевен се проведоха образователни лекции под мотото на кампанията за Деня на водата тази година. Традиционно 22 март ще бъде отбелязан в Общински център за извънучилищни дейности в Байкал, като са предвидени маратон и почистване на брега на река Дунав и устието на река Искър.

В учебни заведения в Плевен ще има образователни инициативи за 22 март – „Стоян Заимов“, „Петър Берон“ и Медицински университет.  БДДР предоставя на детските градини на територията на област Плевен специална презентация, посветена на Деня на водата, чрез която да се подпомогнат образователните дейности с най-малките.

По повод 22 март БДДР провежда информационна кампания за опазването на подземните води, съвместно с Изпълнителна агенция по околната среда и водите и регионалните инспекции по околната среда и водите във Велико Търново, Враца, Монтана, Плевен, София, Русе и Шумен.

С кампанията за Деня на водата БДДР поставя началото на отбелязването на 20-годишнината от създаването на дирекцията. През цялата 2022 г. ще има редица събития, посветени на юбилея.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...