Акценти
Начало / Общество / Ивет Горанова става посланик на “SOS Българска роза“

Ивет Горанова става посланик на “SOS Българска роза“

Олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горнова става посланик на каузата “SOS Българска роза“. Символът на страната ни ще грее на нейната екипировка, включително и на традиционното кимоно, на всички международни и вътрешни двубои на Ивет.

Нашата маслодайна роза е част по позитивната представа на света за България и за мен е гордост да я нося на своя екип. Надявам се, че по този начин ще помогна „SOS Българска роза“ и заедно ще върнем славата на страната ни като износител на розово масло номер едно в света“, сподели Ивет броени дни преди старта на международния турнир Gran Prix Словакия.

Тя заминава за Братислава с националния отбор на България този петък, като част от подготовката й за Европейското първенство (25-29 май) и за световните игри през юли. Резултати от турнира можете да следите тук.

SOS Българска роза“ е единствената инициатива в България, която цели да съхрани и развие автентичната българска розова долина като помага на малките розопроизводители от Средногорието, Стрелча и Клисура да се справят с последствията от кризата.

„Радвам се, че Ивет прие с готовност да стане посланик на нашата кауза. Тя е истински герой, също като хората, които през последните години не се отказаха от розите, въпреки трудностите. Нейната борбеност е пример за нас и ни вдъхва вяра, че заедно ще успеем да върнем славата на българската роза!“ Това каза Владимир Стоянов, председател на сдружение „Българска розова долина и инициатор на „SOS Българска роза“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...