Начало / Последни новини / Кметът поздрави шахматистите на МГ „Гео Милев“ за успеха им в Ученическите игри

Кметът поздрави шахматистите на МГ „Гео Милев“ за успеха им в Ученическите игри

Отборът по шахмат на МГ „Гео Милев” – Плевен младша възраст  и техният ръководител бяха специалните гости тази седмица на редовното оперативно заседание на шефовевете на отдели в Община Плевен. Поводът е отличното представяне на шахматистите от Математическата в националния етап на Ученическите игри, където се класираха на първо място. Шахматистите на Математическата достигнаха убедително до успеха, след девет победи и спечелени 31 точки от 36 възможни

Кметът Георг Спартански поздрави шахматистите, донесли голямата победа и им пожела да продължават все така уверено и победоносно напред.

Георги Чудомиров, ръководител на отбора по шахмат на МГ „Гео Милев” сподели, че въпреки победите над всичките девет противници, състезанието съвсем не е било леко и е имало моменти на притеснение. Но те успяха да се справят с напрежението, затова отново ги поздравявам за отличното представяне, каза Чудомиров.

Всички състезатели в отбора на МГ „Гео Милев” са активни състезатели в своите клубове. Капитанът на отбора Валентин Митев е един  от най-силните български юноши. Той се сътезава за „Ан Пасан“(София). Останалите състезатели: Кристиан Георгиев, Кристиан Милев, Ева Русева и Катрин Нинова са състезатели на СКШ „Спартак Плевен XXI“

В индивидуалното класиране при момчетата Валентин Митев се е класирал втори след много добра игра на първа дъска. При момичетата втора в индивидуалното класиране е Ева Русева. Кметът Спартански припомни, че Валентин и Кристиан Милев успяха да направят реми срещу световния шампион Веселин Топалов по време на сеанса, който световният шампион направи с млади шахматисти в Плевен в началото на миналата година.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...