Акценти
Начало / Общество / Пускането на Водната каскада се отложи за края на тази седмица

Пускането на Водната каскада се отложи за края на тази седмица

В петък, 15 юни, Водната каскада в Плевен най-сетне трябва да заработи. Това съобщи главният инженер на Община Плевен Владислав Иванов на днешното оперативно заседание на шефовете на отдели в Общината. Съоръжението трябваше да бъде пуснато още миналата седмица, но поради забавяне доставката на резервните части за дефектиралите водни помпи това не се е случило, обясни инж. Иванов.

Стана ясно също, че причината за повредата в клапите на водните помпи е спиране на тока, в резултат на което водата се връща обратно и под напора й се чупят клапите. Ако от ЧЕЗ ни информират своевременно за такива  неаварийни прекъсвания на електрозахранването, ще можем да изключваме помпите и да не се стига до подобни проблеми, обясни зам.-кметът Стефан миилев.

Междувременно ще бъде почистен насъбралият се боклук в коритото на каскадата, който може да стане причина за нови аварии.

Кметът Георг Спартански отново постави остро въпроса за охрана на Водната каскада докато бъдат монтирани камери за видео наблюдение. Охраната е необходима, за да се предотврати използването на съоръжението от велосипедисти, любители на екстремни преживявания. Те рушат стълбите и площадките около каскадата, повреждат сериозно осветлението. Спартански постави под съмнение рентабилността на общинската самоохрана, щом не може да се справи с опазването на обект, който е в центъра на града.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...