Начало / Култура / Златен медал за дете от арт школа „Колорит” от международен  конкурс в Полша
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Златен медал за дете от арт школа „Колорит” от международен  конкурс в Полша

11-годишната Христина Татолова  стана носител на Златен медал от 18 -тия международен конкурс за изкуство „Различен поглед” , провел се в град Сосновец в Полша. На Ангелина Спасова – 5г. и  Веселина Кунова – 8г. са  присъдени Почетни награди. Новината съобщи арт педагогът Майя Ананиева.

Златното отличие Христина печели с живописната си творба „Цветна котка”. Ангелина е отличена за рисунката си „Коте”, а Веселина , за творбата  си „Хамелеон”.

„Конкурсът предизвиква хиляди млади талантливи хора от различни страни и култури да разсъждават творчески върху света около тях и да създават споделени ценности. Предизвикателството е да се използват нови форми и средства за художествена изява. Хиляди участници от 49 страни са  показали в  творбите своя различен, уникален поглед върху света“, сподели Ананиева.

Организатори на международния форум са Министерството на образованието и Министерството на културата на Полша, съвместно с УНИЦЕФ. Тази година, заради пандемията,  каталогът на победителите ще бъде представен онлайн. Наградените творби от конкурса ще бъдат използвани за благотворителни цели.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...