Начало / Крими / Заради допуснати нарушения върнаха в Прокуратурата делото срещу шофьора, причинил смъртта на Божидар

Заради допуснати нарушения върнаха в Прокуратурата делото срещу шофьора, причинил смъртта на Божидар

Днес състав на Районен съд Плевен разгледа наказателно дело срещу обвиняемия Г.Ц.М. от град Плевен, причинил катастрофа на 8 декември 2018 г., при която са пострадали трима пътници в колата. Обвинителният акт е постъпил в Районен съд Плевен и делото е разпределено на определения съдия-докладчик на 05.05.2020 година.

Делото беше насрочено за провеждане на разпоредително съдебно заседание на 10.06.2020 година, когато не му беше даден ход, тъй като не се яви защитника на обвиняемия. Затова делото беше отложено и насрочено за разглеждане на днешната дата – 08.07.2020 година, от 13:30 часа.

В провелото се днес съдебно заседание, е било констатирано, че са допуснати съществени процесуални нарушения от страна на Районна прокуратура Плевен. Това е довело до прекратяване разглеждането на делото пред Районен съд Плевен и връщането на същото в Районна прокуратура Плевен, за отстраняване на допуснатите нарушения.

Обвиняемият по това дело Г.Ц.М. е шофирал колата, с която прави катастрофа на 7 май тази година. В нея е пътуват двама 17-годишни младежи, които са тежко ранени. Единият от тях – Божидар Бояджиев почива няколко дни по-късно. Днес близки и приятели на Божидар отново се събраха пред Съдебната палата в Плевен, за да настояват за справедлива присъда срещу шофьора.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...