Акценти
Начало / Култура / Женска фолклорна група “Вълшебни звуци“ село Победа – Лауреат на Х -тия шампионат по фолклор 2020 година
ВГ "Вълшебни звуци" - Победа

Женска фолклорна група “Вълшебни звуци“ село Победа – Лауреат на Х -тия шампионат по фолклор 2020 година

Юбилейното десето издание на Световния шампионат по фолклор “World folk“ 2020  се проведе от 15 до 22 септември. За първи път шампионатът протече виртуално заради пандемичната обстановка в целия свят и наложените мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.

В надпреварата се включиха ансамбли, формации, групи и индивидуални изпълнители от 12 държави.  Част от виртуалната надпревара е и Женска фолклорна група „Вълшебни звуци” при ЧН „Зора – 1990г.“ село Победа, общ.Долна Митрополия, с ръководител Надка Томова.

След оценка на журиращата комисия по три критерия – ниво на сложност и техника на изпълнение; общо сценично представяне и избор на костюми и репертоар, група „Вълшебни звуци” е обявена за шампион в световната надпревара. Формацията от село победа е удостоена със званието Лауреат ІІ степен за изпълнение на народни песни. Получава също Специалната награда на журито за визия и Диплом за участие в онлайн изданието на X Световен шампионат по фолклор “World Folk” 2020година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...