Начало / На фокус / До 10 април могат да се подават проекти за участие в конкурса „Млади таланти“ 

До 10 април могат да се подават проекти за участие в конкурса „Млади таланти“ 

До 10 април могат да се подават проекти за участие в 18-ия Национален конкурс „Млади таланти”, съобщават от Министерството на образованието и науката. Той ще се проведе от 26 до 28 април 2016 г.

В конкурса могат да участват млади учени с научноизследователски и иновативни проекти в областта на природните и инженерните науки, хуманитарните и социалните науки, здравето и медицинските науки. Проектите се предават в МОН в електронен вариант.

Класиралите се на първите три места участници в националния конкурс получават правото да представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), което е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение. През тази година 28-то европейско състезание ще се проведе от 15 до 20 септември 2016 г. в гр. Брюксел, Белгия.

Три проекта ще получат право на участие в Световното младежко научно изложение EXPO Science Europe 2016 г. от 9 до 15 юли 2016 г. в гр. Тулуза, Франция. Ежегодно това участие се осъществява чрез съдействието на Фондация „Еврика“ – единствен пълноправен член за България в МИЛСЕТ. Чрез фондация „Еврика“ България получава право на участие във форума на преференциални цени. Два проекта ще бъдат отличени с поощрителни парични награди.

За подготовката на участниците в конкурс „Млади таланти“ ще се включат учени от Института по математика и информатика към БАН и от клуб „Млади учени“ към БАН. Информацията за конкурса е разпространена в училищата в страната и чрез регионалните инспекторати на МОН.

За повече информация: http://www.mon.bg/?go=page&pageId=12&subpageId=1303

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...