Акценти
Начало / Култура / Младите поети Августин Господинов и Рене Карабаш гостуват в Плевен

Младите поети Августин Господинов и Рене Карабаш гостуват в Плевен

Младите поети Августин Господинов и Рене Карабаш ще гостуват в Плевен на 11 март. Срщата с плевенската публика ще се проведе в Кафе – сладкарница „Балкан“ от 19:00 часа. Те ще представят своите дебютни стихосбирки „Нощта е действие“ и „Хълбоци и пеперуди“, с които спечелиха номинации за най-престижната поетична награда в България „Иван Николов“ през 2015 г.

И за двамата поети това ще бъде дебютно четене в град Плевен. Техните читатели ще имат възможността освен да чуят любимите си поеми, прочетени лично от техните автори, и да зададат своите въпроси и да получат автограф.

Рене Карабаш е поетичният псевдоним на Ирена Иванова, родена през 1989 г. в Ловеч. Тя завършва приложна лингвистика във Великотърновския университет Св. Св. Кирил и Методий. Известно време живее и учи в Анже (Франция). Отличена е с първа награда за белетристика на 38-ия Национален студентски литературен конкурс в Шумен през 2015 година. Нейни текстове са публикувани в Литературен вестник, Liternet, Литературен клуб, Открита литература и други. В момента живее в София и завършва магистратура по театрална режисура.

Августин Господинов и Рене Карабаш

Под псевдонима Августин Господинов своите стихотворения подписва Илиян Любомиров. Той е роден през 1990 г. в София. Израства и получава средното си образование в немска гимназия в столицата, а след това заминава за Берлин, за да следва политология. През 2012 г. създава литературния проект „Letters of flesh”. През 2014 г. печели първи награди на фестивала София: Поетики и на фестивала Alter Native в Пловдив. През 2015 г. става лауреат на 43-тото издание на фестивала за дебютна литература „Южна пролет“ в град Хасково, печели трето място на Славейковата награда в град Трявна, номиниран е и за наградата на литературен клуб „Перото“. Негови стихотворения са публикувани в Литературен вестник, Октрита литература, списание Страница, Liternet, Klaxon Press Journal, Море и други, както и в редица списания за литература във Великобритания, сред които Raceme и Modern Poetry in Translation.

Августин Господинов и Рене Карабаш 2

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...