Начало / Общество / Двама нови общински съветници влизат в местния парламент

Двама нови общински съветници влизат в местния парламент

Съгласно решения на Общинска избирателна комисия – Плевен, Венцислав Крамолински и Милчо Илиев влизат в местния парламент на мястото на избраните за народни представители съответно Йлиян Йончев от групата на „БСП за България“ и Албена Върбанова от групата на „МК „Демократична България – Обединение (ПП СДС, ПП БЗНС)“. На предстоящото заседание на местния парламент двамата нови общински съветници ще положат клетва.

С Решение №341 от 16.04.2021 ОИК – Плевен прекратява пълномощията на общинския съветник Илиян Йончев и обявява Венцислав Крамолински за избран общински съветник на неговото място. С Решение №2438-НС от 09.04.2021 г. на Централната избирателна комисия Илиян Йончев е обявен за  избран народен представител в 45-ото Народно събрание. „Налице е  обстоятелство по чл.30, ал.4, т.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, който гласи, че „…Пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно при избирането му за народен представител, министър, областен управител или кмет, при назначаването му за зам.-министър, зам.-областен управител, зам.-кмет, кметски наместник или на щатна длъжност в съответната общинска администрация“, информира председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. С Решение №266-МИ за избиране на общински съветници от 04.03.2020 г. на ОИК – Плевен Илиян Йончев е обявен за избран общински съветник от листата на коалиция  „БСП за България“. Съгласно подредбата на кандидатите в Списък „Б”, следващият по ред е Венцислав Крамолински, регистриран в листата под №8.

На същото основание с Решение №342 от 16.04.2021 ОИК – Плевен прекратява пълномощията и на общинския съветник Албена Върбанова и обявява за избран за общински съветник на нейно място в местния парламент Милчо  Илиев.

На основание чл. 30, ал. 8 от ЗМСМА и двете решения не подлежат на оспорване и влизат в сила незабавно след обявяването им.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...