Начало / Общество / Започва косенето в парк „Кайлъка”

Започва косенето в парк „Кайлъка”

Косенето на тревните площи в Плевен, което се извършва от работници на общинското дружество „Паркстрой“ ЕООД, напредва. Днес е приключило косенето на площите около детските площадки до блокове 69, 72, 56, 5, между 7 и 8 блок и до бл. „Тотлебен“ в жк „Сторгозия“, обработени са прилежащите площи по трасетата на тролейбусните линии 3 и 7, съобщиха от общинската администрация.

Дейностите започнаха в първата десетдневка на м. април и до момента са окосени тревните площи около всички детски площадки в жк „Воден“, разделителните ивици по бул. „Хр. Ботев“ и прилежащите площи, включително източно от него, по ул. „Гренадирска“ – прилежащите площи, около блокове „Юни“, „Юли“, в централна градска част – около спортната площадка на ул. „Даскал Димо“, около ресторант „Централ“ и Кардиологичния медицински център, блоковете „Юпитер“ и „Бреза“, по ул. „Н. Рилски“. Окосени са тревните площи и в центъра на града, в Градската градина, в жк „Кайлъка“, включително ул. „Райски кът“.

От утре „Паркстрой“ ЕООД продължава с косене в парк „Кайлъка“, предстои такова да се извърши в жк „Дружба“ и Девети квартал, включително и в парк „Скобелев“. Всяка година в помощ на косачите от общинското дружество Община Плевен назначава още няколко такива на граждански договор.

Метене и уборка се правят в целия град по предварително изготвен график, такива се извършват и в стопанисваната от Община Плевен част от територията на парк „Кайлъка“. Заради лошите метеорологични условия временно е преустановено боядисването на оградите на детските площадки и съоръженията, както и ремонтирането на пейки.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...