Акценти
Начало / Общество / Да подкрепим „Българската Коледа” и да помогнем на децата в реанимацията

Да подкрепим „Българската Коледа” и да помогнем на децата в реанимацията

„Да помогнем на децата в реанимация“ е темата на новото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, кампания 2015/2016 г. Традиционно кампанията стартира в началото на месец декември и се провежда под патронажа на президента на България. За четвърти път през своята история, благотворителната инициатива ще постави акцент върху конкретна тема, с идеята да фокусира общественото внимание към актуален проблем в сферата на детското здравеопазване и да насочи своите усилия към намиране на устойчиви решения за него.

Голяма част от децата, преминали през реанимация и интензивна терапия, вследствие от злополуки, тежки заболявания или рисково родени, имат нужда от подпомагане за диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия, рехабилитация и др. Успоредно с това, инициативата протяга ръка за поредна година и към всички болни деца в България, имащи нужда от подкрепа.

За да помогне на повече деца, „Българската Коледа“, кампания 2015/2016 г. си поставя амбициозната цел да осигури нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониториране, подпомагане на различни функции на организма. За съжаление, в специализираните детски отделения за реанимация и интензивно лечение, част от необходимата апаратура е морално остаряла, което я прави ненадеждна.

През годините на своето съществуване “Българската Коледа” помогна на много болни деца да преодолеят тежките си състояния в ранна детска възраст, дари на много лечебни заведения в цялата страна съвременна високотехнологична апаратура. Благодарение на хиляди добродетелни българи, „Българската Коледа“, кампания 2014/2015г., успя да събере близо 2 000 000 лв. Бяха подпомогнати близо 500 деца с хронични и тежки заболявания и закупена високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на 10 болници в цялата страна.

За да подкрепите „Българската коледа”, може да се обадите на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и Mtel. С всяко обаждане помагате с 1 лев на дете в беда. Стойността на всяко обаждане е 1 лв. Подкрепата си може да изразите и като изпратете SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев, като за абонати по договор стойността на 1 SMS е 1 лв., а за потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с включено ДДС.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...