Акценти
Начало / Последни новини / Георг Спартански: Състоянието на спортната база е сред големите проблеми на община Плевен

Георг Спартански: Състоянието на спортната база е сред големите проблеми на община Плевен

Не мога да кажа, че съм горд от постигнатото като ангажимент към спортните бази в община Плевен. Известно е, че имаме много проблеми и най-големият е състоянието на спортната база. Това каза днес кметът на Плевен Георг Спартански пред спортисти и треньори от общината, събрали се в актовата зала за церемонията Спортист на годината 2017.

„Спортната ни база продължава да бъде катастрофална, но независимо от това полагаме  усилия, според финансовите си възможности, да я поддържаме и да правим подобрения. Като положителен факт отчитаме, че за поредна година ще гарантираме средствата за подпомагане дейността на спортните клубове в общината. Тази година сумата е близо 500 000 лв. е и почти два пъти по-голяма от тази, отделяна преди две години. Това е едно  финансово усилие, което ние полагаме убедено, че си заслужава”, подчерта Спартански.

Той отбеляза направените ремонти в зала „Спартак”, приключилата  поръчка за избор на изпълнител на ремонтите в зала „Балканстрой”.

Но не спести, че все още не са постигнати глобалните цели, които ръководството на Община Плевен си е поставило в областта на спорта. Това са втория етап на спортната зала, за който ще са необходими около 10 милиона лева, реконструкцията на стадион „Плевен” и на помощното игрище над стадиона. Без финансова подкрепа от правителството  Общината не би могла да се справи, подчерта Спартански.

Кметът даде пример с леката атлетика, където имаме прекрасни, доказани треньори, подготвили безкрайно много класни състезатели, но няма добра база. „Затова с председателя на Общинския съвет ще поканим министъра на спорта Красен Кралев още през януари да посети Плевен, да види залата по лека атлетика и да се направи възможното да бъдат отпуснати нужните 150-200 хил. лв., за да може да се отоплява”, каза Спартански.

Той беше категоричен, че усилията на ръководството на общината за подобряване състоянието на спортната база ще продължат, но изтъкна, че „без целева финансова помощ от българското правителство няма как да се случи”. Кметът изрази оптимизъм, имайки предвид усилията, които правителството полага в тази посока.

„Независимо от това, че нямаме световни успехи, българският спорт е жив. Това се дължи на хората от спортната общност на България, които намират мотивацията, стискат зъби и правят невъзможното България да я има на спортната карта. Община Плевен я има на тази карта и доказателство за това са младите състезатели, които и тази година спечелиха битки на различни първенства и заслужиха уважението на всички”, изтъкна Георг Спартански в края на изказването си. .

Той пожела  на младите спортисти да продължават да следват пътя си, да развиват таланта си и да изпитват  удовлетворение от резултатите, които постигат. Уверявам ви, че имаме голямото желание и амбиция, заедно с вас,  да върнем Плевен на спортната карта на България с още по-големи успехи, заяви кметът Спартански.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...