Начало / Крими / Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд шофьор, причинил катастрофа с един загинал

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд шофьор, причинил катастрофа с един загинал

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишен шофьор, нарушил правилата за движение и причинил катастрофа с един загинал човек.

Обвинението срещу Йордан П. е за това, че на 13.01.2017 г., на пътя гр.Долни Дъбник–гр.Искър, обл. Плевен, при управление на лек автомобил  „Форд  Транзит“ нарушил правилата за движение по пътищата като: загубил управлението на автомобила, като при избиране на скоростта не се съобразил със състоянието на пътя, движел се с превишена скорост 116.95км/час за извън населено място и  навлязъл  в лентата за насрещно движение, при което по непредпазливост причинил смъртта на едно лице – управлявало лек автомобил „Опел Вектра“ – Иво В. Престъпление по чл. 343, вр. чл. 342 от НК.

На 13.01.2017 г., около 15 часа, обвиняемият  управлявал лек автомобил, като се  движел в посока гр.Плевен със скорост 116.95км./ч. В противоположната посока към гр. Искър по същият пътен участък със скорост 62.86км /ч се движел лек автомобил „Опел Вектра“ управляван от пострадалия Иво В.  Когато двата автомобила се намирали на разстояние 104.45 м. един от друг обвиняемият загубил странична устойчивост на автомобила си като  навлязъл със страничната си лява част на автомобила в насрещната пътна лента. Така движейки се едни към друг двете МПС се  достигнали и се блъснали с челно кос удар. При удара пострадали возещите се и в двата автомобила, които получили различни по вид и тежест травми. Водачът на автомобил Опел Вектра получил тежки травми, станали причина за смъртта му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...