Начало / Икономика / Атакуваме пакета „Мобилност“ по няколко линии каза в Плевен евродепутатът Андрей Новаков 

Атакуваме пакета „Мобилност“ по няколко линии каза в Плевен евродепутатът Андрей Новаков 

Евродепутатът от ГЕРБ – ЕНП Андрей Новаков се срещна днес с представители на превозваческия бизнес от плевенска област. Тема на срещата бе пакет „Мобилност”. Инициативата е на областния координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, с която се поставя началото на поредица от срещи по браншове, които ГЕРБ планира да реализира на територията на област Плевен.

 „Съвсем скоро предстои България да внесе жалба в съда на ЕС срещу пакета „Мобилност”. Вече виждаме как не работи на практика. Жалбата ще бъде подписана от няколко държави-членки. Освен България ще се присъединят и Румъния, Полша, Унгария, Прибалтика, Литва, Латвия, Естония, подкрепяха ни и Кипър и Малта, за които не знам дали ще подпишат жалбата, но те подкрепяха борбата ни срещу пакета.”, каза евродепутатът Андрей Новаков. Той посочи, че пакетът ще бъде атакуван и по линия на екологията. „Съвсем скоро очаквам  ЕК да излезе с доклад за въздействието на самия пакет върху околната среда за това, че задължава празни камиони да се връщат в държавата по регистрация.”, допълни Новаков. Той призова превозвачите да бъдат активни и да попълнят изпратената им анкетна карта от ЕК, в която ги питат какво им пречи, пречи ли връщането на камиона, пречи ли връщането на водача, пречка ли и тахографа от ново поколение. Крайният срок за подаване на анкетните карти е утре.

По време на срещата бяха дискутирани промените в правилата за международните превози. Поставени бяха конкретни проблеми, с които превозвачите се сблъскват ежедневно. Новаков бе осигурил  екип от експерти, които да реагират онлайн при нужда да се реагира на конкретно поставени по време на срещата въпроси. Поставен бе въпросът за неиздаването на разрешителни от страна на община Плевен за преместваеми обекти, на които се извършва зареждане на ТИР –ове. Да съдейства за решаване на проблема се ангажира областният управител и областен координатор на ГЕРБ – Плевен Мирослав Петров

„Имате моите контакти, пишете, когато имате проблем! Ще реагираме светкавично! Това е много важно!”, ангажира се пред превозвачите евродепутатът Андрей Новаков.

 

 

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...