Акценти
Начало / Общество / Агенцията по заетостта публикува списък на класираните работодатели по схема „Обучения и заетост”

Агенцията по заетостта публикува списък на класираните работодатели по схема „Обучения и заетост”

Агенцията по заетостта публикува на официалната си интернет страница списъка на класираните работодатели по схема „Обучения и заетост” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Резултатите са на база предоставените списъци от работата на Комисиите по заетостта към областните съвети за развитие в областните градове на цялата страна. Около 1 100 работодатели са класирани съгласно предварителните финансови разчети. Техните заявки са за близо 4 300 свободни работни места. Над 4 900 работодатели са включени в резервен списък.

Агенцията по заетостта пристъпва към сключване на договори с класираните работодатели след процедура по одобрение на работодателя като допустим кандидат и след одобрение на лицата от работодателя и Агенцията по заетостта. След приключване на договарянето между класираните работодатели и Агенцията и при наличието на свободен финансов ресурс, ще се поканят и част от работодателите, които са в резервния списък. Всички  договори ще се сключват по реда на класиране до изчерпване на заделения за този етап финансов ресурс в размер на 30 млн. лв.

Работодателите с класирани заявки следва да представят изискуемите документи за определяне на допустимостта им преди сключване на договора. Крайният срок за представяне на документите е 25.07.2016 г. (понеделник) до 17:00 часа. Документите се представят в бюрата по труда с придружително писмо в свободен текст.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...