Начало / Видео / Стотици плевенчани аплодираха неспирно талантите от „Звъника“ (видео, снимки)

Стотици плевенчани аплодираха неспирно талантите от „Звъника“ (видео, снимки)

Стотици плевенчани се насладиха на един емоционален концерт, изпълнен от Хор „Звъника” снощи. От начало до край той бе съпроводен с аплодисменти, благодарности и хубава музика, подарена от малките таланти от смесения хор при Център за работа с деца – Плевен.

Хор „Звъника“ с ръководител Ваня Делийска, който се класира на второ място в „Игра на хорове”, зарадва плевенчани с песните, с които се представиха в конкурса и спечелиха сърцата на публиката. Пространството около сцената на Каскадата бе тясно за всички, които искаха да се насладят на ангелските гласове на плевенските деца.

концерт хор Звъника 2

Малките таланти започнаха своя концерт с песента на Адел „Set fire to the rain“, след което изпълниха по невероятен начин „Черната овца“, „Клетва“, „Писмо до мама” и други. За финал те оставиха италианската канцонета „Мама”, която развълнува присъстващите.

концерт хор Звъника 6

В края на концерта цветя от името на всички плевенчани на Ваня Делийска поднесе кметът на Плевен Георг Спартански. „Скъпи деца, Плевен ви благодари. Ние ви благодарим за това, че ни накарахте да бъдем горди. За това, че доказахте, че с труд, воля, упоритост и талант се постига всичко“, обърна се градоначалникът към младите таланти. „Това е най-заслужената награда – наградата на публиката, която не може да бъде измерена с никакви пари и други награди. Благодарим ви, че повдигате самочувствието на Плевен. Ние се гордеем с вас, защото показахте, че градът на Емил Димитров, Гена Димитрова, Катя Попова ражда и ще ражда нови таланти“, каза още Георг Спартански.

хор Звъника 3

Развълнувана Ваня Делийска също изказа своята благодарност към всички, които са я подкрепяли през тези два месеца и половина и са били неотлъчно до нея. „Това силно преживяване е градено много години – над 30. Затова изпращам моите поздравления и прегръдки към всички големи момичета и момчета, които са извървели пътя на „Звъника“. Много специално благодаря на г-н Спартански, защото той подкрепи по всякакъв начин нашето участие и най-вече затова, че беше единственият кмет от петте състезаващи се хорове, който присъстваше в студиото и ние чувствахме неговата голяма подкрепа“, сподели ръководителката на хора.

хор Звъника 6

„За първи път ми се случва в дългата ми творческа кариера да изпитам това уникално чувство, че цяла България и всички приятели от чужбина застават зад нас и ние станахме техните фаворити. Това е нещо уникално и аз съм горда, че ми се случи да го преживея“, каза още развълнувана Ваня Делийска. „Продължете да преживявате това, което изпитахме през този час и на всички желаем едно невероятно лято“, завърши тя.

Следваща Предишна
хор Звъника 5
хор Звъника 4
концерт хор Звъника
концерт хор Звъника 5
концерт хор Звъника 4

концерт хор Звъника 3
Георг Спартански
хор Звъника 2

хор Звъника 1

Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...