Акценти
Начало / Култура / Чудесата на природата опознаваха ученици, работещи по проект “Иновативни практики в управлението”

Чудесата на природата опознаваха ученици, работещи по проект “Иновативни практики в управлението”

Деца от НУ “Христо Ботев” Плевен и ученици от  ОУ “Св. Климент Охридски” – с. Буковлък, община Плевен, ПГ по туризъм“Алеко Константинов” Плевен и Професионална Гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване Плевен опознаваха чудесата на природата около река Дунав. Децата, които работят по проект „Иновативни практики в управлението”, бяха в с. Байкал – разположено край река Дунав, югозападно от устието на река Искър. Идеята на инициативата е да се опази красивата природа на България и да се повиши екологичната култура на подрастващото поколение.

Те бяха посрещнати от Иво Джокин – директор на Общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси – с. Байкал (ОЦИДЗИ). В обновената сграда на центъра, с презентации за птиците и прилепите, директорът провокира интереса на малките ученици към биоразнообразието в този район. Децата бяха впечатлени от увлекателния му разказ. Гостуването в с. Байкал завърши с посещение на екваторията на р. Дунав и запознаване с голямото разнообразие от водолюбиви птици.

Опознаването на част от фауната в родния край мотивира учениците към опазване на околната среда  и повишаване знанията им за птиците и животните.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...