Акценти
Начало / Политика / Трима воеводи от Плевен ще участват в заседание на Националния съвет на ВМРО

Трима воеводи от Плевен ще участват в заседание на Националния съвет на ВМРО

ВМРО
От ляво на дясно – Кирил Тодоров, Калин Поповски и Йордан Христов.

Трима плевенски воеводи ще участват в заседанието на Националния съвет на ВМРО, което ще се състои от 14 часа утре, 2 август, в Благоевград, информира на пресконференция областният координатор за Плевен Калин Поповски. На него ще бъде обсъдена коалицията на партията с НФСБ, с която ще участват в извънредните парламентарни избори на 5 октомври. В заседанието ще се включат Поповски и активистите Михаил Георгиев и Иван Кюлджийски. Споразумението за коалицията ще бъде подписано официално на 3 август в НДК,

Поповски определи коалицията като класически патриотичен формат. За отношенията с ПП „България без цензура”, с която си партнираха на предходните евроизбори, лидерът на плевенските воеводи поясни, че са ги оставили да си решават вътрешнопартийните противоречия. „Ние не искаме да заемаме страна в техните спорове – не сме съдници. ВМРО е партия със 120-годишна история, имаме си други цели и приоритети и не си губим излишно енергията в подобни спорове”,  поясни той.

Поповски информира, че на следващата среща с медиите другата седмица ще присъства и областният координатор на НФСБ Николай Маринов. Тогава ще бъдат представени водачите на листи за предстоящите избори.

Предизборната кампания в Плевен пък ще бъде открита в присъствието на евродепутата на воеводите Ангел Джамбазки, който работи в защита интересите и на българите извън страната. До момента той е открил 3 граждански приемни във Вардарска Македония,  предстои откриването и на приемна в Босилеград,  информира още  Поповски.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Бойко Петров

    Тези родоотстъпници и алчни хора какво ВМРО са ? Че и жените им не им вярват на тези