Акценти
Начало / Култура / Удължават срока на литературния конкурс „Бодлите на таралежите”

Удължават срока на литературния конкурс „Бодлите на таралежите”

Националният конкурс за ученическо литературно творчество „Бодлите на таралежите“ конкурспродължава до 10 юли 2014 г., съобщават от Фондация „Братя Мормареви“.

Традиционният вече Национален конкурс за ученическо литературно творчество „Бодлите на таралежите“ тази година се провежда за осми път. Това е единственият конкурс у нас, в който се награждават и ученици, и учители. Фондация „Братя Мормареви“ отново кани всички желаещи ученици от цялата страна за участие в конкурса. Могат да се включат младежи от 12 до 19 г. Материалите, в обем до 3 стандартни машинописни страници, не трябва да са публикувани до този момент, и следва да се изпратят на електронен адрес: [email protected], или по пощата на адрес:

СОФИЯ 1164

бул. „Джеймс Баучер“ 23

Фондация „Братя Мормареви“

ЗА КОНКУРСА „БОДЛИТЕ НА ТАРАЛЕЖИТЕ“

Самите награди ще бъдат връчени в тържествена обстановка в началото на новата учебна година, а най-добрите работи ще бъдат публикувани. По традиция носителите на първа награда номинират свой любим преподавател, който също ще бъде отличен с паричен приз, отбелязват от Фондация „Братя Мормареви“.

Борбата е в две категории – за есе и разказ. Участниците могат да участват в едната, или и в двете. Крайният срок за приемане на творби е 10 юли 2014 г. Победителите в отделните категории ще получат награди от по 600 лв. и почетен диплом. Ще бъдат раздадени и по една втора награда – от 300 лева. И в двете категории на конкурса съчиненията са на напълно свободна тема, допълват от фондацията.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...