Акценти
Начало / Икономика / Пускат новите тролейбусни линии през септември

Пускат новите тролейбусни линии през септември

За първия учебен ден тази година се очаква новите тролейбусни линии, които бяха изградени в Плевен по проекта за интегриран градски транспорт, да влязат в експлоатация, каза председателят на ОбС – Мартин Митев.

На следващата сесия на Общинския съвет се очаква да бъде разгледана новата транспортна схема на Плевен, част от която ще бъдат и новите тролейбусни линии в града.

Ще бъде обсъдено също микробусите, които сега обслужват линията до жк „Кайлъка”, да бъдат пренасочени към Индустриална зона – запад, след като бъдат пуснати новите тролеи.

Новите тролейбусни линии са общо 4 на брой, като първата започва от кръстовището на бул. „Георги Кочев” и бул. „Русе” и завършва на кръстовището на бул. „България” и ул. „Климент Охридски”. Маршрутът обхваща бул. „Европа” и ул. „Климент Охридски” в посока жк „Дружба 3” покрай магазин „Практикер”. Вторият участък ще обслужва Девети квартал – той започва от кръстовището на ул. „Сан Стефано” и ул. „Стоян Заимов” и завършва на обръщалото на Втора клинична база. Третият участък ще разшири обхвата на мрежата в кв. „Мара Денчева” – той ще започне от кръстовището на ул. „Сан Стефано” и „Христо Ботев”, покрай гробищния парк през квартал „Мара Денчева” и жк „Кайлъка” и излиза при обръщателната на Моста в парк „Кайлъка”. Четвъртият маршрут е от „Сан Стефано”, наляво по „Хр. Ботев”, след това продължава и се включва на ул. „Трети март” в сега съществуващата мрежа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...