Акценти
Начало / Образование / Плевенски ученици с отличия от Национален конкурс за литература и журналистика

Плевенски ученици с отличия от Национален конкурс за литература и журналистика

Голямата колективна награда за журналистика от Шестия национален ученически конкурс за литературно творчество иконкурс журналистика „Стоян Михайловски”  са отличени младите журналисти от Езиковата гимназия в Плевен. Те получиха статуетката „Стоян Михайловски” за издаваните от тях вестници „Полиглот” и „Звънче”. А Милен Кабалан от същата гимназия е с Трета награда за индивидуално участие в категория „Журналистика“.

С плевенски адрес е още едно от отличията в раздел журналистика. Училищният вестник на СОУ”Иван Вазов” – „В@з Буки Веди”, бе отличен с трета награда. А единадесетокласничката от същото училище – Ралица Георгиева, получи поощрителна индивидуална награда за коментара си „Учебниците – за и против”, който е публикуван на страниците на училищния вестник.

В раздел „Литература” с Първа награда са отличени  Нина Устапанова и Паолина Велева – и двете ученички в НУИ „Панайот Пипков”.

В Шестия национален конкурс за литературно творчество и журналистика се проведе в театралния комплекс „Доходно здание“ в Русе. В него участваха 206 млади автори от цялата страна с 301 творби и 19 екипи на вестници. Конкурсните работи са оценявани от седемчленно жури с председател доц. д-р Руси Русев, преподавател в Русенския университет и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...