Акценти
Начало / Общество / Полиция и охранителни фирми в Плевенска област със съвместни действия за опазване на обществения ред

Полиция и охранителни фирми в Плевенска област със съвместни действия за опазване на обществения ред

Днес директорът на ОД на МВР – Плевен главен инспектор Денислав Маринов, заместникът му – главен инспектор Валери HPIM3374aПетков и началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Мирослав Петров са се срещнали с ръководството на охранителни фирми от региона, съобщиха от пресцентъра на МВР – Плевен.

Това е първата от поредицата планирани мероприятия с частните гардове за решаване на проблемите на престъпността в отдалечените и малки населени места. Участници в работното заседания са 12 фирми, от които две с обхват на действие община Плевен, а останалите в цялата област. На срещите ще бъдат обсъдени съвместните действия по опазването на добрия обществен ред и защитата на собствеността на жителите в областта. Нормативната база, регламентираща съвместната охранителна дейност и възможните форми на взаимодействие с полицейските органи също ще бъде обсъждана на срещите.

Полицейските служители и охранителите ще реагират заедно при патрулиране в населените места, при проверка по сигнали за нарушения на обществения ред. Конкретните параметри на партньорството ще бъдат допълнително договорени, уточняват още от пресцентъра на полицията.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...