Акценти
Начало / Икономика / Плевенска фирма сред участниците в търговска мисия в Мюнхен

Плевенска фирма сред участниците в търговска мисия в Мюнхен

мюнхен търговска мисия

Български производители от сектор електроника, електротехника и машиностроене взеха участие в търговска мисия до Мюнхен, организирана от Агенцията за малки и средни предприятия. Промоционалната проява се проведе в периода 10 – 13 ноември 2014 г. в изпълнение на проект «Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия», информира д-р Лана Мумджиева, старши експерт Връзки с обществеността на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. 

В търговската мисия до Мюнхен участват представители на 15 български компании, между които и плевенска фирма.  Програмата на мисията включва посещение на Международната специализирана изложба Electronica 2014, където българските мениджъри и специалисти имат възможност да се запознаят със световните тенденции в сектора, както и да установят преки бизнес контакти. В рамките на изложбата е проведен семинар „Полезни стъпки при навлизането на българските предприятия на немския пазар“, открит от главния мениджър на Electronica 2014 Щефан Лотер. Ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси в Мюнхен Петър Георгиев е представил на българските производители актуалното състояние на икономиката на Германия и възможностите за сътрудничество между фирмите от двете страни.

Провеждането на търговската мисия до Мюнхен е финансирано от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“. Със средствата на проекта за развитието на експорта на участниците са поети разходи за самолетен билет,  хотелско настаняване и логистика на място.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...