Акценти
Начало / Култура / Книга прославя създателите на парк „Кайлъка”

Книга прославя създателите на парк „Кайлъка”

S

Във Военния клуб в Плевен днес беше представена книгата  „Слава строители – Кайлъка”, която  разказва за делото на генерал Иван Винаров и за създаването на любимия на всички плевенчани парк „ Кайлъка”. Идеята за създаването на книгата е на Дружество „Иван Винаров”, стана ясно от представянето на изданието от о.з. полк. Ванко Халачев,  председател на Общинската организация на СОСЗР – Плевен.  Той припомни историята на създаването на парк „Кайлъка”, започнала преди 68 годинии обясни, че идеята за книгата съществува отдавна, но едва през последните години станало възможно нейното издаване.

Редакторът на книгата о.з. полковник Любен Николов разказа как са събирани и систематизирани публикации , спомени и разкази на и за строителите на уникалния природен парк.

Книгата „Слава строители –Кайлъка” излиза преди четири месеца и се разпространява безплатно. Първите екземляри вече са далеч зад граница, притежание на плевенчани , които живеят  в Русия , САЩ , Англия , Испания , Германия , Финландия , стана ясно при представянето.

Специален гост на събитието беше племенницата на генерал Винаров – Елена Радева. .

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...