Акценти
Начало / Икономика / Информационен център помага на плевенчани по програмата за санирането

Информационен център помага на плевенчани по програмата за санирането

SAM_7662-Нела ПееваВ Община Плевен е обособен Информационен център, който предоставя информация на всички, интересуващи се от условията и начина за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност, информира днес на пресконференция Нела Пеева, юрист-консулт на общината. Там хората могат да получат образец и на необходимите им документи. На телефон 064/881 204 всеки ден от 8.30 часа до 17 часа гражданите могат да задават въпроси.

Специалистите от звеното, създадено в общината за работа по програмата за саниране на жилищните сгради, вече обикалят блоковете и организират срещи на място със собствениците на апартаменти. Целта е повече граждани да се възползват от безплатното саниране, като и  повече плевенски фирми да участват в обновяването на сградите.

И тъй като принципът е, че първите, които кандидатстват, ще бъдат финансирани, докато свършат парите, важно е гражданите да бъдат инициативни и сговорчиви със съседите си, подчерта Пеева.

На 2 февруари ще има специална пресконференция за Националната програма за енергийна ефективност в Плевен, на която може да присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, бе съобщено в аванс.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...