Акценти
Начало / Икономика / Започна приемът на документи по схемата «По-близо до работа»

Започна приемът на документи по схемата «По-близо до работа»

Дирекция Бюро по труда Работодатели и работещи могат да подават документи за кандидатстване по схемата „По-близо до работа“, информират от Бюрото по труда в Плевен. Тя дава възможност на работодателите да наемат лица от населени места и региони, различни от местата, в които извършват своята дейност. От друга страна стимулира хората да търсят подходяща работа, отдалечена на не повече от 100 км от дома им. По схемата работодателите могат да организират и проведат въвеждащо обучение на новонаетия персонал и надграждащо обучение на заети вече лица с продължителност не по-малка от 30 астрономически часа.

Средствата за обучението на новоназначените или вече заетите лица се предоставят от бюджета на проект „По-близо до работа” и са в размер на 150 лв. за всяко лице, като се включват и дължимите за сметка на работодателя осигуровки. Наетите по схемата лица получават средства за покриване на направените ежедневни разходи за транспорт до и от работното място.

Повече информация за кандидатстването по схема „По-близо до работа” може да се намери на интернет адрес  http://www.az.government.bg/ или в Дирекция „Бюро по труда” Плевен – стая 404.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...