Акценти
Начало / Политика / Евродепутатът Илияна Йотова идва в Плевен по покана на известни интелектуалци

Евродепутатът Илияна Йотова идва в Плевен по покана на известни интелектуалци

Илияна Йотова

Емблематични личности със значимо присъствие в обществения живот не само на Плевен, но и на страната поканиха на визита в града евродепутата и втора в листата на Коалиция за България на предстоящите евроизбори Илияна Йотова на 22 април, съобщават от офиса на БСП в Плевен. Сред знаковите имена са тези на поета Георги Константинов, на живописеца Петър Мичев – Педро, на Милко Аспарухов, директор на Дирекция „ Военно-исторически музеи” и Панорама „Плевенска епопея”, на Евлоги Илиев, директор на Плевенска филхармония, на проф. Ваня Недкова, началник на Клиниката по детски болести към УМБАЛ „ Георги Странски, на проф. Васил Тодоров, началник на клиниката па нефрология, на доц. Иван Пачев, директор на Института по лозарство и винарство, на проф. Атанас Кирилов, директор на Института по фуражи  в Кнежа. Инициатори за ново посещение на Илияна Йотова, която направи  поредица от срещи в Плевен и региона в рамките на два дни през февруари, са още писателят Георги Стойков, Бисерка Илиева, директор на ПГ по лозарство и винарство и общински съветник, Бойко Тодоров, директор на Дирекция „ Бюро по труда”, Емил Райков, директор на ДФСГ „ Интелект”, Януш Донев – бизнесмен и галерист, Любомир Буковски, автор на историческата хроника „ Плевен – среща с миналото/ 1877-1944/ и общински съветник, световната шампионка по карате Шотокан Марияна Вълчева, председателят на Национално движение „Русофили” – Плевен Любомир Върбанов, световният и европейски шампион по бокс Детелин Далаклиев. Нескрит интерес към срещата – разговор с Илияна Йотова има и от страна на всички читалища в областта, които работят по европейски проекти, на учители и лекари, на младежи, завършващи тази година средното си образование.

Щастлива съм, че мога да бъда полезна и да отговоря на всеки въпрос, който ще ми бъде зададен – за европейските институции, за политиките, свързани с актуалните проблеми на деня – образованието, осигуряването на работни места за младите хора, здравеопазването, бежанската вълна, сигурността на страната, мониторинга върху България и докладите за напредък, справянето с безработицата и бедността, социалните придобивки, финансовата криза и нейното овладяване – това са все важни акценти в работата на европейската левица, каза Илияна Йотова.  Предишните ми срещи през февруари бяха много качествени и задушевни, но виждам, че хората се интересуват от доста аспекти на европейската и националната политика, допълни тя. Според нея разговорите с плевенчани трябва да се превърнат в традиция. Затова Илияна Йотова има намерение да открие свой информационен център в Плевен и да приема граждани поне един път в месеца. Така ще имам директен поглед върху всеки проблем в региона и ще мога да търся ефективно и бързо решение за него, подчерта Илияна Йотова.

Срещата – разговор ще се състои в зала „ Плевен” на областна администрация от 17 часа на 22 април.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Тъпунгери , но как умно гледат