Акценти
Начало / Култура / Браво, Крисия! Достойно представяне!

Браво, Крисия! Достойно представяне!

Крисия Евровизия

Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха на второ място в  конкурса „Детска Евровизия 2014“, който се проведе в столицата на Малта Ла Валета. В конкуренцията на талантливи деца от 16 държави  Крисия и близнаците Хасан и Ибрахим спечелиха 147 точки и се класираха на второ място с изпълнението на песента „Планетата на децата“. Песента разказва за мечтата на Крисия Земята да бъде място без глад, страх и война, а всички хора да бъдат превърнати в деца. Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а цялостното звучене е напълно завършено с изпълнение на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов.

На първо място се класира Италия със 159 точки..

В песенния конкурс тази година се представиха деца от  Малта, Холандия, Сърбия, България, Русия, Армения, Италия, Словения, Украйна, Черна гора, Швеция, Грузия, Кипър, Хърватия, Сан Марино и Беларус.

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на  „Евровизия“ е „Заедно“. Надпреварата имаше благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.

Ето и видео от изпълнението на Крисия, Хасан и Ибрахим на Евровизия:

http://btvnews.bg/video/videos/news/krisija-hasan-i-ibrahim-planetata-na-decata.html

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...