Акценти
Начало / Общество / Борисов и Цачева прерязаха лентата на новия плувен комплекс в Плевен

Борисов и Цачева прерязаха лентата на новия плувен комплекс в Плевен

плувен басейн

От днес Плевен вече официално има действащ покрит плувен басейн. Той беше открит от Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и водачът на листата на ГЕРБ Цецка Цачева заедно с кмета проф. Димитър Стойков.

плувен басейн (2)

След отслужен водосвет кметът подчерта, че откриват едно модерно, отговарящо на всички европейски изисквания спортно съоръжение. Плевенчани ще имат прекрасни условия за спорт и почивка в този нов плувен комплекс, изтъкна той, като не пропусна да отбележи, че основните средства за довършване на строителството на съоръжениеjf са осигурени по времето на правителството на Бойко Борисов. След което изброи, както по-късно самият Борисов отбеляза, „съвсем пунктоално” средствата, които по време на същото правителство са отпуснати за ремонт и завършване на различни обекти в града. Това е доказателство, че когато местна и държавна власт гледат в една посока, резултатите не закъсняват, подчерта Стойков.

IMG_1518

Преди да пререже лентата Борисов благодари на свещеника за добрите пожелания и отбеляза, че „ако запретнем ръкави и работим здраво има шанс за България да има по-добри условия – превоз като хората, улици като хората, детски градини, спортни площадки, култура, спорт”. И колоритно завърши, че ”ако не ви харесва това, което прави ГЕРБ, вървете при Станишев”.

После  Борисов кавалерски отстъпи централното място зад трикольорната лента на Цачева, въпреки нейното настояване там да е лидерът. Но прие честа да лисне менчето с вода, за да е на късмет новата придобивка.

Борисов и официалните лица разгледаха за кратко съоръжението докато малки момичета и момчета направиха демонстративно плуване.

плувен басейн (3)

Плувният комплекс включва: голяма зала с плувен басейн с размери 25м/12,5 м и средна дълбочина 2 м, и монолитна двуетажна част за допълващи и обслужващи дейности. Застроената площ е 1014 м2, а разгънатата застроена площ – 1388 м2 , без площта на помещенията в сутерена и ваната на басейна. В пълен обем са изпълнени всички инсталации, както и топлофикационно отклонение и абонатна станция на стойност 117 451 лв. Към обекта е изграден паркинг с подходи, тротоари, алейно осветление, извършено е озеленяване.

Комплексът се стопанисва от фирма «Алексъндър Ванков АХ» ЕООД – Плевен, която го нае след проведена процедура за срок от десет години.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Bravo!Nai nakraia pluven basein v grad Pleven!!! Za shtastie na vsichki deca-malki i golemi!