Акценти
Начало / Икономика / Базарите в центъра на Плевен са единствен шан за немалко български производители

Базарите в центъра на Плевен са единствен шан за немалко български производители

IMG_5669 Коледен базар

По повод открития в центъра на Плевен Коледен базар и коментарите, свързани с него, писмо до ИнфоПлевен изпрати Лъчезар Табаков, от фирмата организатор на базара – „Партнерс Експо”. Публикуваме неговото мнение без редакторска намеса.

„На традиционния Коледен базар стоки предлагат 26 фирми от всички региони на страната. Преобладават  производителите на облекла, захарни изделия, аксесоари, винопрозводители, книгоиздателства.

Провеждането на коледния базар на централния градски площад  провокира различни реакции. Очевидният интерес  от страна на гражданите към предлаганите стоки, оправдават усилията и риска да има и по-критични мнения. Но в кой голям град по света тези базари не са част от публичните прояви, свързани с посрещането на големия християнски празник и Новата година.

При нас, предвид състоянието на икономиката на страната, те имат и друг заряд, друго послание –  те са единствената възможност за българските фирми, производители на български стоки да реализират продукцията си на българския пазар. Фирмите „семеен тип“ не могат да поддържат свои магазини, не могат да излязат и да се конкурират на международните пазари. За това всички собственици,  представени на Коледния базар, изказват благодарност към ръководството на Общината за възможността, която отново им е дадена, да покажат и предложат на достъпни цени своите добри, качествени стоки.

Съпътстващите развлекателни програми, организирани със съдействието на Отдел „Образование и култура“ на Община Плевен,  са един подарък към тях и плевенчани”, завършва писмото на Лъчезар Табаков.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...