Акценти
Начало / Общество / Ученичка от Тръстеник ще представи област Плевен на националния кръг от конкурса за младежки проекти

Ученичка от Тръстеник ще представи област Плевен на националния кръг от конкурса за младежки проекти

ОИЦ Плевен

Радина Георгиева   – ученичка от СОУ „Евлоги Георгиев“  в град Тръстеник, се класира на първо място в регионалния кръг от конкурса за младежки проекти „Да създаваме заедно младежки проекти”, който се проведе от 25 март до 26 май 2014 г. Това дава право на Радина да участва в националния кръг на конкурса . Днес в Областен информационен център – Плевен, който е сред организаторите на конкурса заедно с Централния информационен и координационен офис и 27-те Областни информационни центъра  в страната, бяха връчени наградите на най-добре представилите се участници. На второ място се класира Цветина Лучева също  от СОУ „Евлоги Георгиев“ – Тръстеник, а трета е Нели Иванова, ученичка от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в Плевен.

След награждаването представители на Областния информационен център направиха  анализ на резултатите от проведената в периода 28-30 май кампания сред жителите на Област Плевен за популяризиране на Споразумението за партньорство.  Данните от направеното допитване сред 245 жители на Плевен, Тръстеник и село Муселиево показват, че по-голямата част хората са запознати с определенията на основните термини, като европейски средства, оперативна програма, европейски проект и бенефициент, които са добили популярност, като едни от най-често използваните в тематиката, обобщиха от ОИЦ – Плевен..

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...