Начало / Общество / 95 инициативи за година реализираха дамите от Лайънс клуб Огледало – Плевен

95 инициативи за година реализираха дамите от Лайънс клуб Огледало – Плевен

Дамите от Лайънс клуб Огледало – Плевен, завършиха една успешна година. Реализирани са 95 инициативи, в които са вложени 88 000 лева и 7 950 часа доброволчески труд. Това отчете паст президентът Мариела Иванова на церемонията по предаване на огърлицата новия президент на клуба за следващия едногодишен мандат.

 

Преди това тя раздаде призове „Лъвица на годината” за активно участие в клубния живот и финансов принос. Почетен приз беше връчен и на  Цветелин Горанов, директор на НУ ”Христо Ботев“ за  успешна съвместна дейност през изминалата Лайънс година. Почетен приз за успешен мандат беше връчен и на Мариела Иванова.

С удар на камбаната новият президент на клуба  – Нора Петрова, откри официално мандат 2020/2021. Тя прие символа на клуба – президентската огърлица, заедно с отговорността да ръководи и да надгражда постигнатото до момента.

Основната кауза за предстоящата Лайънс година ще бъде “Безопасност за нашите деца – сигурно бъдеще”, обяви Нора Петрова. Това е проект, обърнат към сигурността на улицата за деца на Плевен. Инициативата включва изработване на светещи соларни пътни знаци, които ще бъдат поставени пред пешеходните пътеки на 21 детски градини и 15 училища в града. През новата Лайънс година дамите ще продължат да следват програмата на клуба „12 месеца – 12 каузи“.

Почетни гости на церемонията бяха:   Анелия Кънева – Дистрикт управител на Дистрикт 130 България, Иван Байков – Паст Дистрикт управител на Дистрикт 130 България Свилен Кръстанов – Паст регионален председател на Регион България и много  приятели на Лайънс от цялата страна.

Лайънс клуб Огледало има и  нов член – Людмила Иванова, която положи клетвена декларация да служи на обществото и с гордост прие значката на Лайънс Интернешънъл.

Преди официалната церемония по предаване на огърлицата дамите от Огледало организираха поход до хижа Хайдушка песен и работилничка за здравословни лакомства, в която децата изработиха сами бонбони.

Снимки: личен архив

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...