Начало / Общество / 87 абитуриенти получиха днес дипломите си в ПГ по туризъм в Плевен

87 абитуриенти получиха днес дипломите си в ПГ по туризъм в Плевен

Днес, на Еньовден , Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ гр.Плевен раздаде  изпрати випуск 2020 и раздаде дипломите на 87 ученици.

Тържествената церемония  се състоя в двора на училището сред природата, от която всички на този ден черпят сила – от слънцето, билките и цветята Председателят на Обществения съвет – Дора Калинова, се погрижи за тържествената обстановка и декорирането на  училищния парк. Спазени бяха  всички противоепидемични мерки и протокола за провеждане на тържества за изпращане на випуск 2019/2020 г. Деветнайсетте  отличници  получиха награди от училището, а всички ученици  – сатенен шал с  логото на гимназията за  спомен от годините,  прекарани в храма на знанието.

Изненада  за абитуриентите  беше  гостът на тържеството поп певицата Люси Дяковска, която пожела на  всички завършващи  здраве, сили и увереност в живота.

Директорът на училището Малинка Маринова изпрати  випускниците с пожеанието да бъдат упорити, да не се отказват пред трудностите и да преследват мечтите си. „Светът се крепи на младостта, а вие сте нашето продължение, нашата надежда, нашата вяра. Пожелавам  магия и светлина в живота. Бъдете честити и нека хората, които ви обичат да са винаги до вас. А вие , където и да сте, преди всичко бъдете хора! Не забравяйте своя род и родина“, пожела на абитуриентите Малинка Маринова.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...