Начало / Крими / 25-годишен отива на съд за причинена смърт на бебе

25-годишен отива на съд за причинена смърт на бебе

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на  четиримесечно бебе.

Обвинението срещу Владимир Б. е за това, че на  09.10.2016г. в с.Върбица обл.Плевен причинил на малолетния Петко смърт по непредпазливост, като го изпуснал да падне върху бетонна тераса с циментова замазка, довело до черепно-мозъчна травма, с последвала бързо настъпила смърт – престъпление, информират от Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Обвиняемият, майката и четиримесечното им дете живеели  временно в къщата на роднина в с.Върбица, обл.Плевен, докато си намерят квартира. Къщата била още в строеж, но измазана и затворена с дограма. Вода черпили от външна чешма с монтиран маркуч до циментова площадка пред входа. На 09.10.2016 г. след обед майката решила да отиде до гр.Плевен, за да вземе одеала и дрехи от дома на баба си и да напазарува . В къщата останал само обвиняемият и детето. Около 17:00 часа вследствие на погълнатата храна бебето повърнало. Тогава обвиняемият решил да го изнесе до външната чешма, за да го измие. Без да положи нужните грижи за овладяване на евентуалните импулсивни и некоординирани действия, които всяко бебе извършва при повръщане и непосредствено обливане на лицето със студена вода и без да положи нужното внимание за сигурност в захвата на лявата си ръка с която го държал, Владимир Б. се навел към маркуча на земята и с дясната си ръка лиснал вода към лицето му. В този момент детето инстинктивно трепнало и обвиняемият го изпуснал на циментовата замазка пред къщата. Бебето паднало на главата си на циментовата площадката. Изплакало и веднага след това започнало да издава хъркащи звуци. Обвиняемият се изплашил, бързо го вдигнал и го внесъл в къщата. Обадил се на майката, че детето не е в добро състояние и поискал от нея бързо да се прибере. Двамата по най-бързия начин занесли бебето в спешна помощ, където въпреки предприетите мерки за спасяването му настъпила смъртта му.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...